Make your own free website on Tripod.com

Index Scolare Extrascolare

 

 

 

 

 

 

 

Vizitați și pagina noastră pentru
feedback

De-a lungul anilor, activitatea unui colectiv profesoral valoros s-a concretizat în rezultate deosebite în procesul instructiv-educativ. În ultimii patru ani școlari, au participat la fazele locale ale concursurilor școlare 893 de elevi. Dintre aceștia, 343 s-au calificat la fazele județene, iar 23 au reprezentat liceul la faza națională, obținând 18 premii și mențiuni la această fază.

Elevii și profesorii liceului au participat, de asemenea, la sesiuni de comunicări științifice organizate la nivel local, județean și național, precum și la prestigioase concursuri internaționale la Budapesta (matematică) și la Varșovia (fizică) unde la concursul First Steps to the Nobel Prize in Physics, au obținut 2 premii (din 4 câte a dobândit Romania).

Procentul de promovabilitate a examenului de bacalaureat a fost de 98,89%, iar procentul de admiși în învățământul superior și postliceal de 69%.

Continuând tradițiile literare ale înaintașilor care, în 1921, puneau în liceul nostru bazele Societății de lectură "Titu Maiorescu", generații mai vechi sau mai noi de dascăli și elevi, fascinați de magia cuvântului, au adunat în pagini de reviste școlare gânduri întrupate în poezie, proză și eseuri.

"Fire de tort", revista dintâi a liceului, apărută în 1925, la inițiativa elevului, pe atunci, Pavel Dan și-a "urzit" firele pe parcursul generațiilor, în mai multe numere, purtând același nume sau altele: "Suflet tânăr" sau "Orizont". În prezent, revista liceenilor noștri se numește "Interval". După ce doi ani consecutivi această revistă a obținut locul II la Concursul național al revistelor școlare, secțiunea Reviste literar-artistice, în 1998 a obținut locul I la același concurs, fiind considerată de publicația "Tribuna învățământului" drept revista școlară a anului în Romania.